Bergedil Maggie, simple dan menyelerakan
Assalamualaikum. Hai ladies! :)
Semalam kan dok pening pikior nk masak ape yg simple tp menyelerakan.
Borak2 ngan member, dpt la idea bernas ni.
Bergedil Maggie.
Cilok resepi from Dapur Bujang.
Bezanye, i cume da xletak garam. Sbb i rase perencah maggie je da cukup . Takut masin terlebih.
Tp kalau ade yg ske masin2 sket, boleh la kalau nk tambah garam sket lg.
Lepas tu i tambah ayam jugak dalam bergedil yg i wat.
Ini ler rupe bergedil i sebelum digoreng.
Selepas goreng lak jadi cenggini. Da habes berbuka baru teringat nk snap pic bergedil ni. Tu yg ade 3 je. Haha
Ha..satu lg..
Kalau u ol pon masukkan ayam dlm bergedil, air rebusan ayam tu, kalian tok sah la buang
Gune wat nasi ayam + sup
I mmg saje gune air bnyk2 sket utk rebus ayam so that boleh wat nasi ayam + sup
Resepi nasi ayam i simple je
Tumis bawang putih + halia + pelaga + bunge lawang + kulit kayu manis dgn butter
I gune butter bnyk sket sbb nk bg nasi kaler kuning cantik
Lepas tumis tu, masukkan lebihan air rebusan ayam td
Then tambah chicken stok
Pastu masak la nasi gune bahan2 tu
Utk sup plak, i cume tambah chicken stok + garam dalam lebihan air rebusan ayam td
Siap!
Sbb nk simple2 je, i xde la wat ayam utk nasi ayam tu or sambal and kicap.
Makan je nasi ayam tu dgn sup dan bergedil maggie td.
Cukup la bg orang penyegan cam i ni. Hehe
Comments
Post a Comment