Monday, 28 November 2011

::DETAIL SCAN::

Posted by ciksuen at 12:12
mase masuk 20 weeks dl, i ade la sedikit excited nk wat detail scan
tp ble tanye doc mase check up dl
jawapan yg diberi mmg la sgt x memberangsangkan
dgn garangnye doc tu pernah berkata
"detail scan tu utk kandungan yang mcm ade prob je"
huhu..betul ke cenggitu?
i tgk ramai je mommies wat detail scan
through detail scan ni kan kt boleh kenal pasti kalu2 ade pape yg xabnormal pada kehamilan..
org kate elok wat detail scan ni mase minggu 20
skg i da nk masuk weeks 30, jadi xpayah pk da la..he

drpd pembacaan i (ceeewwwahhh, nk ckp i ni konon2 rajin membace je senanye! :P), org kate kalu nk wat 3d/4d scan pon elok la mase 20-28 weeks pregnancy
kalu da after that, mungkin leh nmpk muke baby je la kot
sbb kalu da dekat ujung2, baby da shempit kt dlm tu
tp kalu wat 3d/4d scan ni mcm best jugak kan
as entertainment utk parent
boleh tgk baby n gender ngan lebih clear
boleh simpan gambar! tu yg plg penting
sebagai kenangan mengharungi zaman pregnant
hehe

tp mummy ase, las2 ape pon mummy xwat..detail scan ka 3d scan ka 4d scan ka..
mummy tunggu je la baby kuar ek
kasi suprise sama mummy and daddy!! he

p/s: cik baby! shemalam kan..daddy da siap pasang wardrobe utk baby! nnt mummy n daddy penuhkan ngan baju cute2 ek. love u shayang, mmmuuahh!!

2 comments:

amal on 28 November 2011 at 15:32 said...

saya pun belum buat 3d/4d scan nih. teringin jugak :)

ciksuen on 28 November 2011 at 15:34 said...

amal @ 25 weeks kan skg? mmg waktu yg tgh sedang2 elok la asenye kalu nk wat scan 3d/4d tu..

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez