Friday, 13 September 2013

BIDADARI: own experience

Posted by ciksuen at 11:17 2 comments

Sgt teruja nk share kehebatan BIDADARI. Semalam keluar ofis pukul 7 lebih. Balik rumah ambil anak n setelkan segala macam hal rumah. My last meal masa tu was at 1130am actually. Tp still cergas lg utk masak dinner buat family pulak. Benarlah makanan yg disyorkan Rasulullah saw tu sgt bermanfaat dan berkhasiat utk tubuh kita. Alhamdulillah, dipertemukan dgn produk yg mengandungi makanan sunnah nabi ni. Sy sendiri dah rasa khasiatnya. Yang lain bila lagi?

Jom sama2 sihat dan cergas.
Hanya dgn 2 sudu bidadari waktu pagi dan malam. Semoga dgn memperolehi kesihatan dan badan yg cergas, kita mampu melebihkan ibadat dan panjatkan segala syukur pada Allah.

Sejujurnya sy sgt berpuas hati dgn Bidadari ni.

Kepada yg berminat boleh  SMS/Whatsapp 0192370121 or visit and like us on our facebook page here. In sha Allah, BIDADARI ni boleh bantu sihatkan dalaman dan luaran kita. Sesiapa yg stay cheras area boleh COD. Yang jauh jgn risau, kami boleh pos untuk anda :)
 

Tuesday, 10 September 2013

BIDADARI Untuk Suami

Posted by ciksuen at 11:21 1 comments
Assalamualaikum semua. 

Sgt teruja nk kongsi khasiat BIDADARI by DCL dgn semua. I started amek this supplement last month. Start amek sbb badan cpt sgt letih and lesu. Mungkin sebab siang bekerja,  uruskan anak sorg2 sbb husband g keje awal and balik lambat, mlm pulak concentrate utk urusan keluarga dan bisnes Brownies Brownies

Alhamdulillah, sekali makan je terus jatuh hati tau. Badan rase cergas for all day! And yg paling penting supplement ni sgt mudah diconsume sbb die dalam syrup form. I tried another supplement before this..tp dlm bentuk pil. Sgt susah nk makan sbb pil2 yg besar then ade bau yg sgt kuat smpai boleh pening kepala.

Inila BIDADARI kawan2..sgt berkhasiat especially untuk para isteri. RUGI para isteri yg xmahu mencuba! :)




Dikomposisikan dari bahan2 yang terbaik untuk tubuh kita: 

1. Kurma: merupakan nutrien terbaik untuk tubuh dan makanan sunnah nabi
2. Black seed: Habatus sauda yang disyorkan nabi Muhammad utk segala penyakit kecuali mati
3. Lemon grass: Serai digunakan untuk merangsang sistem badan dan diadaptasi sbgubat anti depression
4. Manjakani: Sangat hebat untuk dalaman wanita
5. Puriera mirifica atau lobata: Untuk usaha push up

Trial pack also available untuk mereka yg BERANI untuk mencuba. 

SMS/Whatsapp 0192370121 for more info. Definitely worth trying mommies.
Semoga kite semua dapat menjadi cantik inside and ouside. Semoga dapat terus menjadi bidadari khusus untuk suami.

Wednesday, 21 August 2013

Brownies Brownies

Posted by ciksuen at 16:47 0 comments
Assalamualaikum semua! :)

Alhamdulillah..i dah mulekan bisnes secara kecil-kecilan. 
I'm selling brownies. Do visit and like our facebook page by clicking this link: BrowniesBrownies
You can place your order at the page. 
Very nice for gathering and to serve guest especially during this raya. 
COD available for Cheras area.

Tidak susah utk mulakan perniagaan, tp sgt memerlukan keberanian yg tinggi. 
Semoga i akan terus bersemangat demi diri sendiri, husband, anak dan keluarga. 

Please support and doakan i ye semua. 
Thank you so9 much!

Monday, 29 July 2013

Baby chickenpox

Posted by ciksuen at 15:20 0 comments
Assalamualaikum mommies. 

Sufi kene chickenpox!
I sgt la menggelabah at first. 
First time nk handle kan. 
Gi keje pon hati xtenang je teringat anak kt rumah. 

Sufi jenis yg mmg susah sgt nk makan ubat. 
Sbb ssh sgt nk bg die makan ubat pakai sudu/syringe, i pon try la campur dlm susu.
I notice die mmg sgt xske ubat demam. 
Even i letak dlm susu pon die boleh bau. 
So die mmg xkan minum la susu tu. 
Tp ubat2 lain no prob. 
Kalau letak dlm susu pon die xperasan. 
Die minum je smpai habes dgn slumbernye. 

So doc replace ubat demam die. 
Instead of ubat air, doc bg pil yg masuk ikut bontot tu. 
Paracetamol i rase. 
Function the same way as ubat demam biase. 
Ade 2 jenis. Yg purple and hijau. Satu utk demam above 38 and satu lg utk demam yg light, means temp below 38.
So setel prob nk bg ubat demam.

Bile kene chickenpox ni, mmg bnyk la ubat nk kene makan. 
Antibiotik, antivirus, ubat demam and ubat tahan gatal. 
Ubat sapu2 pon ade jugak. 
Bile i story kt doctor cakap Sufi ni ssh nk makan ubat,..doc tu ckp yg ptg sekali untuk chickenpox ni is ubat Antivirus tu. 
Kena paksa jugak minum sbb takut satu hari nnt boleh jd kayap. 

So selain ubat demam, semua2 ubat tu i campur je dlm susu die. Alhamdulillah abes jugak makan. Walau xikut aturan sgt. Ubat antivirus tu pttnye setiap 5 jam..tp ade gak terlajak jd 6-7 jam sbb sufi xnk menyusu. 

Ini dah hari ke-4 sufi kene chickenpox ni. Da nampak mcm nk kering. Cume dekat tapak kaki and tapak tgn yg mcm lambat sket nk baik. Tp Alhamdulillah, sufi recover dengan baik. 

So igt ye mommies..kalau anak kene chickenpox, jgn skip bg makan ubat antivirus tu tau. 

Ramai org ckp elok minum air kelapa kalau chickenpox. Tp i xbg lg sbb da start medication. Air kelapa xleh minum kalau kt on medication kan? So i tunggu abes medication br nk try bg air kelapa.

Langkah lain yg i wat mase sufi chickenpox ni is xmandikan die. Lap2 je badan. Tp ble da 3 hari asyik lap badan je..i plak ase xsedap. So pg td i mandikan juge. He

Semoga cepat sembuh ye anak..Kita nk raye dah ni. Nak raye kene la vogue the vass~


Thursday, 25 July 2013

Kisah baju raya

Posted by ciksuen at 11:49 2 comments
Assalamualaikum. 

Harini nak story kesah baju raya tahun ni. 
Dek kerana sikap last minute hamba ni, jenuh la memusing area kl & cheras cari tempat yg still terima tempahan baju raya. 
Memule da give up dah. Rasa nk beli je. Kain yang ade tu simpan je dl. 
Tp rase syg pulak nk simpan je. 
Sbb kain tu da siap2 beli 5 meter sbb nk wat sedondon ngan Sufi. 
Jadi gagahkan jugak la cari lg. 

Kain da beli awal bukan main. Bulan 12 thn lepas da shopping kain utk baju raya. Haha
Tp ble dtg bab menempah, asyik dok tangguh2. 
Alasannye.."awal lg..pose pon belum..xkanla dah nk tempah baju raya"
Last2 alasan tu makan diri..haha

I mase tu nk g tempah dlm 3 weeks before puasa, semua kedai da xnk ambik tempahan
Rata2 cakap.."2 bulan lepas dah tutup tempahan dah dik"
Haih

Tp Alhamdulillah, ade jugak rezeki ktorg nk tempah baju raya lg
Jumpa jugak satu kedai dekat Pertama yg still ambik tempahan 

Terkezut pulak dgn harga tempah baju sekarang 
Average harga utk baju kurung sahaja da dekat rm70 
Kedai i tempah tu ambik baju kurung biase rm65 utk dewasa
Utk budak rm55
Baju moden2 ke riau ke hape ke average harga dalam rm80 - rm90 
Terasa lebih berbaloi beli baju yg dah siap plak 

Balik kampung baru ni terus belaja jahit baju kurung dgn mak 
Tahun depan berazam nk wat sendiri je! Haha

Tgk post i tentang kisah baju raya tahun depan ek..jadi ke idok baju sendiri i tu..hahahaha
 
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez