Thursday, 25 July 2013

Kisah baju raya

Posted by ciksuen at 11:49
Assalamualaikum. 

Harini nak story kesah baju raya tahun ni. 
Dek kerana sikap last minute hamba ni, jenuh la memusing area kl & cheras cari tempat yg still terima tempahan baju raya. 
Memule da give up dah. Rasa nk beli je. Kain yang ade tu simpan je dl. 
Tp rase syg pulak nk simpan je. 
Sbb kain tu da siap2 beli 5 meter sbb nk wat sedondon ngan Sufi. 
Jadi gagahkan jugak la cari lg. 

Kain da beli awal bukan main. Bulan 12 thn lepas da shopping kain utk baju raya. Haha
Tp ble dtg bab menempah, asyik dok tangguh2. 
Alasannye.."awal lg..pose pon belum..xkanla dah nk tempah baju raya"
Last2 alasan tu makan diri..haha

I mase tu nk g tempah dlm 3 weeks before puasa, semua kedai da xnk ambik tempahan
Rata2 cakap.."2 bulan lepas dah tutup tempahan dah dik"
Haih

Tp Alhamdulillah, ade jugak rezeki ktorg nk tempah baju raya lg
Jumpa jugak satu kedai dekat Pertama yg still ambik tempahan 

Terkezut pulak dgn harga tempah baju sekarang 
Average harga utk baju kurung sahaja da dekat rm70 
Kedai i tempah tu ambik baju kurung biase rm65 utk dewasa
Utk budak rm55
Baju moden2 ke riau ke hape ke average harga dalam rm80 - rm90 
Terasa lebih berbaloi beli baju yg dah siap plak 

Balik kampung baru ni terus belaja jahit baju kurung dgn mak 
Tahun depan berazam nk wat sendiri je! Haha

Tgk post i tentang kisah baju raya tahun depan ek..jadi ke idok baju sendiri i tu..hahahaha
 

2 comments:

Wawa on 26 July 2013 at 06:57 said...

Tempah online baju raya sedondon dgn naila tp takde khabar berita lg...huaaaaa!

ciksuen on 26 July 2013 at 12:48 said...

i sll xberani nk beli brg2 online..xtau la kenapa..xmengikut arus kemodenan betul i ni! hehe

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez