Tuesday, 23 July 2013

Idea please~

Posted by ciksuen at 11:43
Assalamualaikum mommies! 

Baru kol 1130 pg, tp otak ni da melilau pikir nk makan ape buka puasa ptg ni. 
U ol pon same kan?
Sure awal2 da pikir nk masak ape, or nk g bazaar ke..betul x? Ke i sorang je yg over pikior awal bebenor? Hehe

Actually i tahun ni sungguh la beria dengan penuh semangat berazam nk masak je setiap hari di bulan puasa ni 
Reasonnye sbb nk berjimat
Tp da terlepas jugak kaki ni ke bazaar 2kali 
Sbb kering kontang idea nk masak ape 
Lgpon i xpro sgt bab2 masak ni 
Jadi sekali sekala teringin juge la nk makan hak sedap2 org kate..

Ble ke bazaar, walaupon baru 2 kali..rase terkejut dgn pengaliran duit yg sgt laju dek kerana harga food yg ade certain agak terlampau la in my opinion
Tp sbb teringin, kuhulurkan jua la duit

Oleh kerana significant amount yg da mengalir di bazaar, arini otak kembali set utk masak sahaja. 
Tp pening pikir nk masak ape pulak. 
Masakan yg simple tp sgt membuke selera. 
Any idea x mommies?


P/s:
Da separuh Ramadhan dah harini. 
Rasa mcm sekejap je. 
Tak lama lg dah nak habes dah bulan mulia ni. 
Jom same2 utilizekan masa yg tinggal sedikit ni utk mazimizekan amal ke jalan Allah. 

2 comments:

hayati hashim on 23 July 2013 at 15:27 said...

Simple dan membuka selera klu saya cukup cencaru sumbat atau ayam paprik atau buncis goreng kunyit letak udang atau samnal telur ngn ikan masin. Sedapp dap dap

ciksuen on 23 July 2013 at 15:32 said...

bunyinye pon da menyelerakan! hehe :)

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez