Monday, 5 December 2011

::BERSALIN DI MANA?::

Posted by ciksuen at 11:26
source: aztech

mau bersalin di mane ye?
erm..ble da masuk week 30 ni, br la nk pikiaq nk bersalin kat mane
igt next check up utk week 32, nk terus je g check up kt hospital bersalin pilihan
tp masalahnye xde lagi hospital pilihan tu
terase confius plak 
nk balik bersalin kt hospital di kampung ke? or bersalin je kat shah alam ni then balik berpantang kt kampung?
kalu kt shah alam  ni, serase-rase mcm mau bersalin kt demc
tp xtaula harga bersalin kat situ mcm mane
takut xtermampu pulak karang
aa...confiusnye!
cenggane ni mommies?

14 comments:

aTy _faRed~ on 5 December 2011 at 11:35 said...

pendapat saye..bersalin dekat2 ngan umah keluarge..maksudnyer kat kampung..nanti tak de ar lepas pantang nak kene gerak2 jalan jauh balik kampung..tak elok kot [agaknyer] tp kalau nak bersalin kat shah alam pon besh gak..;p baby selangor..:)

ciksuen on 5 December 2011 at 11:41 said...

tu la kan aty..tp sbb family in law kt dekat2 sini je..tu yg kite xrisau sgt nk bersalin kt shah alam dl..at least nnt family in law leh cepat2 dpt tgk cucu derang..nnt kang kalu kite balik kg, jauh plak derang kene travel nk tgk cucu sulung :)

!k@ on 5 December 2011 at 12:01 said...

kalau ciksuen ada org nak tengokan kat sini ok je..ika balik kg..sbb 2,2 family kat utara..kalau bersalin sini nak travel jauh nak balik berpantang kat kampung..ape2 pun..tunggu ape kata dr ms app pakar nanti.. :)

Mimie on 5 December 2011 at 12:11 said...

i duduk putrajaya, bersalin dekat an-nur bangi...balik berpantang dekat perak. hihihi, jauh tak. ape pun pilihan di tangan sendiri. for me kalau kita ada duit lebih sikit better pilih private hospital. terpulang kepada pilihan masing2

ciksuen on 5 December 2011 at 12:23 said...

ika: kalu dah dua2 family kt sane, mmg elok balik sane la kan? ika cadang balik kampung week bape?

ciksuen on 5 December 2011 at 12:24 said...

mimie: kite mmg ade terpikir gak nk deliver kt private..tp xbetul2 survey lg hospital2 dekat area2 shah alam ni..kalu balik deliver kat kampung, mmg confirm bersalin kt government hospital..

~ Mrs. EZZAD ~ on 5 December 2011 at 15:59 said...

cm sy dlu mla2 mmg nk private hosp..tp pkir byk, ye la, idup sederhana, duit tu byk lg bleh guna bla baby dh lahir..sakit bersalin tetap sma..gpun brsalin kt gment hosp pun pakar yg sambut baby..then last2 brsalin dkat hosp ipoh then balik pantang perlis..jauh perjalanan..:)..tp x pe, suh hubby bwa keta pelan je..bayangkn kt hgway kelajuan 70km/j..hehehe..

ciksuen on 5 December 2011 at 16:33 said...

mrs. ezzad: he..itula,,biar lambat asal selamat~ kite ni masih xleh nk wat decision lg nk bersalin kat mane. biase kalu diskus2 ngan hubby pon xdpt gak wat pape decision. lepas ni kene berbincang dgn lebih serious! hehe

Raieza Hanim R on 5 December 2011 at 21:14 said...

oih Suen dah preggie dah kau. Congrats!

ciksuen on 5 December 2011 at 21:20 said...

ieja: iye..bakal ikut jejak langkah ko,,jadi mummy plak pasni~ hehe tq!

!k@ on 5 December 2011 at 23:37 said...

ika balik masa minggu 37..amik cuti tahun..sbb balance mcm bnyk je lg.. ;)

Siti Syuhada on 6 December 2011 at 11:34 said...

if ade duit, better bersalin private coz lebih selesa and terjaga..esp macam sy dulu beranak ceasarkan..paling x bley blah, beranak kat JB, pas 5 ari balik berpantang kat Taiping..jauh giler travelkan..mostly klau dgr cakap org tua2 opcoz lar itu x bley, ini x bley.so, i just listen to my gynae..he said my baby and i fit for travel, so just travel lar..alhamdulillah, so far xde apa2 masalah pon...:D

ciksuen on 6 December 2011 at 11:57 said...

syuhada: oh..kalu gitu kite pon better tanye doctor dl la kan? lg elok cenggitu..kalu die kate no problem utk travel jauh, then xdela riso sgt nnt.

Siti Syuhada on 7 December 2011 at 17:23 said...

betul tue ciksuen..anything plz consult ur doc sebab derang lebey tahukan..and 1 thing bout private hosp, their medicine is damn good..worth lar spend hundreds ponkan..:D

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez