Friday, 6 January 2012

::MURAHNYE REZEKI BABY::

Posted by ciksuen at 08:00
lihat2..pandang2..
1st gift for my baby
murah kan rezeki baby..
belum kuar lg da dpt present da
cepat2 syg,,say thanks to auntie eila..
(eh,,auntie eila bace ke blog mummy ni? keke :P)

benar kan anak tu pembawa rezeki?
jadi jgn riso utk mempunyai anak
sbb setiap anak yg Allah beri da ditentukan rezekinya

kalu nak lg murah rezeki
jom amalkan doa ni

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

amin.

semoga dimurahkan rezeki semua yang membaca doa ini.

12 comments:

Liyana on 6 January 2012 at 09:18 said...

amin... murah rezeki baby :)

mia-ina on 6 January 2012 at 09:29 said...

betui..anak tu membawa rezki..

ciksuen on 6 January 2012 at 10:12 said...

liyana: amin :) moga2 lepas ni lebih murah rezeki. hehe

ciksuen on 6 January 2012 at 10:12 said...

mia: kan? anak tu mmg dtg dgn rezeki die sendiri.

aTy _faRed~ on 6 January 2012 at 15:20 said...

aminn...:) betul..rezki untuk baby tu memang ade..cume tak tau datang dalam bentuk ape kan..:)

n0rraslida alias on 6 January 2012 at 15:28 said...

amin..best! bby dh dpt present! :))

iizla on 6 January 2012 at 15:36 said...

setuju, rezeki baby tuh...
pasni sure byk lagi hadiah bby dapat.
suke3x..

ciksuen on 6 January 2012 at 15:39 said...

aty: betul3..mcm2 care rezeki tu leh dtg kan? kekadang kite2 ni smpai xperasan :)

ciksuen on 6 January 2012 at 15:40 said...

norraslida: ehe..best2! i pon xsangka dpt awal2 cenggini.

ciksuen on 6 January 2012 at 15:41 said...

iizla: amin,,mane ler tau kan? melimpah ruah hadiah bb pasni. keke

~YUN~ on 8 January 2012 at 09:56 said...

alhamdulillh,murah rezki cik baby..=)

ciksuen on 8 January 2012 at 10:28 said...

yun: itula..alhamdulillah :)

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez