Thursday, 12 April 2012

::AZAM MOMMY BARU::

Posted by ciksuen at 16:00
Assalamualaikum mommies!

Arini i nk share azam i selaku mommy baru wif ol of u..
Kalu u ol ase azam i ni ade yg salah, tlg betui2kan ek..

So..here we go

1. Tak nak pukul sufi from lutut ke atas. 

2. Peluk sufi everyday. 
Oh! kajian menunjukkan bb yg dipeluk everyday mempunyai IQ yg lebih tinggi dari bb yg jarang dipeluk tau. So jgn lupa peluk anak u ol bnyk9 kali ye. 

3. Tenangkan sufi everytime sufi perlukan mommy. 

4. Luangkan bnyk masa wif sufi. 

5. Tak biarkan sufi tidur without goodnite kiss from mommy. 

Harap2 i xlupe nk wat mende2 ni setiap hari. U ol pon tau! :D

6 comments:

Mimy Hamid on 12 April 2012 at 16:36 said...

nak baut mcm tu gak la..hehe kadang fayel kena tempik gak ngan mama brutal dia ni...opsss

ciksuen on 12 April 2012 at 19:12 said...

ahah. senanye i pon penah. tu yg terus berazam baru neh. insap2~ hehe

PUAN THALHA : on 13 April 2012 at 12:06 said...

bagus azam neh. go mommy! :)

isma@ani on 13 April 2012 at 16:30 said...

ikut satu buku baby yg akak bc... kalo kite tunggu anak kite nangis br nak pujuk n peluk... kemungkinan besar anak akan jadi manja coz tahu dia akn dpt ape yg dia nak dgn mnangis... tapi kalo kite sll peluk syg anak kita voluntary, insyaAllah anak akn jd sorang yg berkeyakinan tinggi coz selalu rase selamat dari kecik... another islamic book juge menyokong pendapat ni di mana anak-anak kecil di bawah 7 tahun haruslah dilayan seperti RAJA... insyaAllah... yg penting sentiasa cari ilmu utk jadik ibu yang terBAEK... tp sue still full breastfeeding pun dah menunjukkan sue mama terbaik! tabik! tabik!

ciksuen on 13 April 2012 at 22:06 said...

yosh! go ciksuen go~ [kasi semangat gak utk diri sdr] he :P

ciksuen on 13 April 2012 at 22:07 said...

kite sblm ni selagi sufi xbunyi selagi tu kt xangkat..aish~ kene berubah ni..keke

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez