Monday, 19 December 2011

::NOTA UTK SI PREGGY DI TRIMESTER KETIGA::

Posted by ciksuen at 07:45

  •  rangsangan bayi sepatutnya sudah dimulakan atau lebih aktif lg dlm mase 3 bulan terkahir ni kerana pada waktu ini bayi anda sedang aktif menggunakan segala pancainderanya berbanding pada waktu-waktu lain.
  • buatlah rawatan antenatal anda dua minggu sekali dari sekarang sehingga minggu ke 36. 
  • inilah masa untuk memastikan jantina baby.   
source: diari hamil

 p/s: da akhir2 pregnant ni, elokla bnykkan membaca surah maryam. insyaAllah, dipermudahkan proses bersalin nnt. amin. 

12 comments:

e k i n ♥ y u s r i on 19 December 2011 at 08:00 said...

x sbr nak tngu saat tue
hehehe

ciksuen on 19 December 2011 at 09:20 said...

:) he..nnt ble da ujung2, rase mcm sekejap je mase 9 bulan ni berlalu..xsabar nk dakap anak plak pastu :D :D

veesakura on 19 December 2011 at 09:29 said...

takut plak bila pikir nak beranak..huhu

ciksuen on 19 December 2011 at 11:10 said...

veesakura: betul2,,setuju sgt! tp kekadang ase nk cepat2 je lepas..hehe :D

Kami on 19 December 2011 at 11:47 said...

tq for share~

maisara my on 19 December 2011 at 13:34 said...

alhamdulillah...in my 31 weeks, sgt gembira dgn keadaan kandungan!!....sentiase menanti saat2 baby main2 gerak2 dlm tummy...senget2 perut dibuatnye!!!

amal on 19 December 2011 at 13:46 said...

dah masuk trimester 3 lagi banyak dapat rasa gerakan baby kan... memang best :)

ciksuen on 19 December 2011 at 14:29 said...

kami: same2 :)

maisara: kite same! i pon in my 31 weeks skg ni. baby i ske dok sebelah kanan, hasilnye perut i yg belah kanan ni selalu je nmpk tinggi..hehe

amal: betul3! mmg dpt rase gerak2 die, lg kuat dari before2 ni..kekadang tu boleh smpai sakit perut gak dibuatnye..hee..

WaTy on 19 December 2011 at 18:53 said...

wahhh~~ suen ade blog ker~ heheh cute2~ best nye nak ade baby dah~ :)

ciksuen on 19 December 2011 at 19:59 said...

ahah waty~ aku baru2 je belajar blogging2 ni..kui2

aTy _faRed~ on 20 December 2011 at 11:07 said...

saye pon hampir nak ke trimester ke-3..:)

ciksuen on 20 December 2011 at 12:03 said...

aty: cepat je kan mase preggy ni berlalu? kalu mase2 rase morning sickness dl ase lmbt je mase berlalu..tp skg ase cam copat plak..

Post a Comment

Newer Post clear:both; Older Post Home
 

Ciksuen'S Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez