::NOTA UTK SI PREGGY DI TRIMESTER KETIGA::


  •  rangsangan bayi sepatutnya sudah dimulakan atau lebih aktif lg dlm mase 3 bulan terkahir ni kerana pada waktu ini bayi anda sedang aktif menggunakan segala pancainderanya berbanding pada waktu-waktu lain.
  • buatlah rawatan antenatal anda dua minggu sekali dari sekarang sehingga minggu ke 36. 
  • inilah masa untuk memastikan jantina baby.   
source: diari hamil

 p/s: da akhir2 pregnant ni, elokla bnykkan membaca surah maryam. insyaAllah, dipermudahkan proses bersalin nnt. amin. 

Comments

  1. :) he..nnt ble da ujung2, rase mcm sekejap je mase 9 bulan ni berlalu..xsabar nk dakap anak plak pastu :D :D

    ReplyDelete
  2. takut plak bila pikir nak beranak..huhu

    ReplyDelete
  3. veesakura: betul2,,setuju sgt! tp kekadang ase nk cepat2 je lepas..hehe :D

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...in my 31 weeks, sgt gembira dgn keadaan kandungan!!....sentiase menanti saat2 baby main2 gerak2 dlm tummy...senget2 perut dibuatnye!!!

    ReplyDelete
  5. dah masuk trimester 3 lagi banyak dapat rasa gerakan baby kan... memang best :)

    ReplyDelete
  6. kami: same2 :)

    maisara: kite same! i pon in my 31 weeks skg ni. baby i ske dok sebelah kanan, hasilnye perut i yg belah kanan ni selalu je nmpk tinggi..hehe

    amal: betul3! mmg dpt rase gerak2 die, lg kuat dari before2 ni..kekadang tu boleh smpai sakit perut gak dibuatnye..hee..

    ReplyDelete
  7. wahhh~~ suen ade blog ker~ heheh cute2~ best nye nak ade baby dah~ :)

    ReplyDelete
  8. ahah waty~ aku baru2 je belajar blogging2 ni..kui2

    ReplyDelete
  9. saye pon hampir nak ke trimester ke-3..:)

    ReplyDelete
  10. aty: cepat je kan mase preggy ni berlalu? kalu mase2 rase morning sickness dl ase lmbt je mase berlalu..tp skg ase cam copat plak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts